Az Iparkamara csak 1,3 millió forintért hajlandó bizonyos közérdekű adatokat szolgáltatni

  • narancs.hu
  • 2021. november 20.

Belpol

Az adatszolgáltatás ugyanis több munkatársuknak okozna megterhelő munkaórákat. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerette volna megtudni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától (MKIK) azoknak a szerződéseknek a főbb adatait, amelyek egy olyan konferencia megszervezésére vonatkoznak, amelyet 6,4 milliárd forintos EU-s támogatásból hoztak létre. A képviselő egyébként csak a program nettó 500 ezer forintot elérő szerződéseire vonatkozó dokumentumokat szerette volna látni. A Parragh László vezette intézménytől azonban meglepő választ kapott. 

“A kamara többkörös levelezés után végül azzal próbálja megúszni az adatok kiadását, hogy több mint 1,3 millió forint költségtérítést kér azért a munkáért, ami amúgy néhány kattintással előállítható lenne (…). A legfelháborítóbb az egészben, hogy míg az ügyintézők munkáját 2600 forintos óradíjjal számolja fel, az ezt jóváhagyó vezetők munkáját óránként majdnem 6000 forinttal! Ráadásul négy vezetőnek kellene három héten keresztül ellenőrizni, négy fő ügyintéző munkáját, ami azért egy rossz vicc!” – írja Hadházy a Facebook-oldalán. 

Kedves Olvasónk! 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért! 

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. 

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. 

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

 

Neked ajánljuk