Az iskolai szexuális határátlépésről forgatott filmre gyűjt egy magyar csapat

  • narancs.hu
  • 2024. június 4.

Belpol

A tervek szerint egy prevenciós kampány is kísérné a mindig fontos társadalmi ügyet feldolgozó filmet.

Az oktatási intézményekben történő szexuális határátlépés kérdését szeretné feldolgozni egy filmes csapat, ehhez pedig a potenciális nézők segítségét kéri a Movietaninment Társadalmi Célú Filmgyártó, Finanszírozó és Terjesztő Alapítvány az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon keresztül.

„A témát azért érezzük fontosnak bemutatni, mert a szexuális határátlépés nem mindig nyilvánvaló, és nem mindig kapcsolódik egyértelműen erőszakhoz vagy nyilvánvaló szexuális zaklatáshoz. Ez a történet azt mutatja be, hogyan teremtett a tanár egy átszexualizált közeget a diákjaival való kapcsolataiban, megsértve ezzel a bizalmi viszony alapjait. Ezenfelül azt is, hogy bár a diákok a maguk eszközeivel akarták lebuktatni a tanárt és morálisan védhető a tettük, végül törvénytelen eszközökhöz nyúlnak, emiatt pedig áldozatokból rögtön ‘bűnösökké’ válnak” – áll az ismertetőben.

A Csak ki ne derüljön! története, már ha elkészül persze, egy budapesti gimnáziumban játszódik, ahol tizedikes diákok próbálnak fellépni egy tanáruk ellen, aki átlépte a tanár-diák kapcsolat alapszabályait, és visszaélt a hatalmával.

A készítők célja egy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös kampánnyal közös prevenciós kampánnyal egybekötve eljuttatni a filmet minél több helyre.

Az a jó hírünk, hogy már nem is kell olyan sok: a vágyott másfél millió forintnak hírünk megjelenésekor már kicsit több, mint a fele megvan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk