Az MSZP etikai eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal szemben

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 3.

Belpol

A kutyapártosok provokációja miatt.

"Az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amelynek meg kell őriznünk a tisztaságát, ezért az MSZP kiáll zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben" – írja a Magyar Szocialista Párt pénteken kiadott közleményében.

Az etikai eljárás oka az, „hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben”. A kutyapártosok ugyanis Tóth Csabát lóként ábrázolták, amivel az MSZP szerint „megfosztották őt emberi méltóságától”. Emellett az MKKP tagjai kukákba dobták Tóth Csaba szórólapjait is.

Az MSZP kifogásolta, hogy

Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak.

Arról, hogy mi a helyzet Zuglóban és mi várható az előválasztáson, ebben a cikkben írtunk hosszabban és részletesebben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk