Az MSZP Márki-Zay Pétert támogatja

  • narancs.hu
  • 2021. október 14.

Belpol

Mindkét  miniszterelnök-jelölt  azt kérte a szocialistáktól, hogy döntsenek, ki mellé állnak. Így döntöttek.

A  Magyar  Szocialista Párt Országos Elnöksége mai rendkívüli ülésén értékelte az előválasztás második fordulójának eseményeit, a miniszterelnök-jelöltek által képviselt programot és a kormány-  és  korszakváltás  esélyeit.  Mindezek  alapján  a  Magyar Szocialista  Párt  Országos  Elnöksége  úgy  döntött,  hogy  az  előválasztás  második fordulójában  Márki-Zay  Pétert támogatja a demokrata ellenzéki szövetség közös miniszterelnök-jelöltjének a 2022. évi országgyűlési választásokra - írja közleményében az MSZP.

Az  MSZP  Országos  Elnökségének  állásfoglalása  alapján  – bár  mindkét miniszterelnök-jelölt hasonló, az MSZP elvárásaival összhangban álló baloldali-zöld programot képvisel –  Márki-Zay Péternek van nagyobb esélye arra,  hogy  2022-ben megnyerje az országgyűlési választást. Az MSZP Országos Elnökségének korábbi állásfoglalása alapján az MSZP tagjainak személyes  döntésén  múlt,  hogy  kit  támogatnak  a  második  fordulóban.  Az  MSZP vezetése  azonban  a  mai  döntése  értelmében  arra  kéri  valamennyi  tagját  és szavazóját,  hogy  az  előválasztás  hátralévő  időszakában  Márki-Zay  Pétert támogassák - áll a párt közleményében.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.