Becsületsértési per lesz a tatabányai DK-botrányból

  • narancs.hu
  • 2021. október 14.

Belpol

Lusztig Péter feljelenti Popovics Juditot, aki azt állította, a DK megakadályozta az indulását.

„Popovics Judit hazudik, amikor azt állítja, a Demokratikus Koalíció akadályozta meg, hogy elinduljon az előválasztáson” – reagált a DK a tatabányai jelölt és Márki-Zay Péter állításaira. 

Arról van szó, amivel Dobrev Klára és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltek vitája kezdődött: a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó tatabányai Popovics Judit azt mondta, amikor szóba került, hogy elindulna az előválasztáson, Lusztig Péter (DK) alpolgármester elhívta kávézni, arra kérte, inkább a családjával foglalkozzon a politika helyett, majd államtitkári pozíciót ajánlott neki azért cserébe, hogy ne induljon. Később állítása szerint azzal fenyegették, baja lehet a macskájának, a gyerekeinek, legvégül pedig szerinte maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke akadályozta meg az indulását.

A Demokratikus Koalíció közleménye emlékeztet, „az Országos Előválasztási Bizottság egyhangú szavazással, 6-ból 6 igen szavazattal döntött úgy, hogy nem veszi nyilvántartásba Popovics Juditot jelöltként, mert nem teljesítette a szükséges feltételeket. Vagyis mind a hat párt, köztük az azóta már Márki-Zay Pétert támogató Momentum is így szavazott. A Demokratikus Koalíció szeretné továbbra is felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nem érdemes hazugságokat állítani, hiszen egyrészt elég hamar kiderül, ha egy Popovics Judit hazudik, mikor azt állítja, a Demokratikus Koalíció akadályozta meg, hogy elinduljon az előválasztásonállítást nem tud valaki bizonyítani, másrészt pedig így biztosan nem lehet kormányt váltani jövő tavasszal”.

A történtek miatt a DK és Lusztig Péter is feljelenti Popovics Juditot nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért, a párt szerint „Lusztig Péter nem ígért államtitkári pozíciót Márki-Zay emberének, és nem is fenyegette őt, a macskáját, a gyerekeit, vagy a szüleit.” 

Lusztig a 444-nek azt mondta, nem is érti, hogyan jutott eszébe Popovics Juditnak ilyesmi: áprilisban találkoztak utoljára egy tatai ellenzéki képviselő temetésén, és nem emlékszik, hogy kettejük között az előválasztás vagy az asszony jelöltsége szóba került volna.  Az alpolgármester visszanézte az üzeneteit, és azt találta, Popovics Judit írt neki a születésnapjára, a névnapjára, illetve az említett képviselő halálakor, hogy esetleg tud-e segíteni valamiben.  Lusztig azt is mondta, akik ismerik őt, tudják, hogy sosem fenyegetne senkit.

A Tatabánya központú Komárom-Esztergom megyei 1-es választókerületben az előválasztást Konczer Erik (DK) nyerte, a szavazatok majdnem kétharmadával, Gurmai Zita (MSZP) előtt.

 A leadkép Lusztig Pétert ábrázolja, az alpolgármester Facebook-oldaláról való

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?