Az MTA bedarálásával a Klubrádió egyik legendás műsora is veszélybe került

  • narancs.hu
  • 2019. július 3.

Belpol

Kálmán László nem biztos benne, hogy folytatni tudja a Szószátyárt.

Az MTA-törvény tegnapi megszavazása után bizonytalanná vált a Klubrádió Szószátyár című nyelvészeti ismeretterjesztő műsorának sorsa - írja a Facebook-bejegyzésében Kálmán László, aki Nádasdy Ádámmal együtt viszi a műsort.

Az ok, hogy Kálmán munkahelye, a Nyelvtudományi Intézet támogatta a tudományos ismeretterjesztést, "ez is lehetővé tette, hogy legyen időm erre a műsorra."

Ma este még lesz adás, aztán nyári szünetre mennek, a továbbiakról azonban nem tudnak biztosat mondani.

A Szószátyárról a Narancsban Krusovszky Dénes közölt rádiókritikát.

Cigányúton

Ha hinni lehet az előzetes terveknek, a Klubrádió programstruktúrája jelentős átalakulás előtt áll, lesznek új műsorok, új műsorvezetők, és nagyjából minden eddig megszokott adásidő megváltozik.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.