Az MTVA 7,2 millió eurót fizet a futball-kupasorozatok közvetítési jogaiért

  • narancs.hu
  • 2023. november 27.

Belpol

Miután a Bajnokok Ligájáról lecsúsztak, az Európa-liga és az Európa-konferencialiga közvetítéséért a korábbi ár dupláját is hajlandók kifizetni.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződéslistája szerint az állami társaság három idényre 7,2 millió eurót (nagyjából 2,8 milliárd forint) fizet az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért – írja a Magyar Hang.

A lap emlékeztetett, a 2024-től a 2026–2027-es idény végéig érvényes közvetítési csomag ára éppen a duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került, az előző sorozatért ugyanis 3,6 millió eurót (akkori árfolyamon 1,3 milliárd forint) kértek. Érdekesség, hogy az MTVA eddig nem jelentette be hivatalosan a szerződés meghosszabbítását, ennek nyomát a társaság közleményei között sem találni, így egyelőre nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).

Mint ismert, az állami televíziócsatornákat működtető MTVA az RTL-lel szemben alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén, így a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-liga és az Európa-konferencialiga közvetítésével vigasztalódhat 2024 őszétől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk