Az Origóval szemben is pert nyert Juhász Péter

  • narancs.hu
  • 2022. április 22.

Belpol

Két napja a bíróság már a Ripostot is elítélte amiatt, hogy a lap folytatólagosan hazudott Juhászról.

"Pert vesztett az Origo is, a legmocskosabb szennylap" - hozta nyilvánosságra a döntést Juhász Péter Facebook-oldalán.

A posztban kifejti, hogy et volt az a nagy nyilvánossághoz eljutó internetes felület, amelyik belevágott annak a hazugságáradatnak a terjesztésébe, aminek a vége több mint 2500 megjelenés lett különböző kormányirányítás alatt álló nagy elérésű propaganda lapokban. "Ezeket, mint tudjuk, Rogán irányítja Orbán hatalmának érdekében. Az Origo az első napon 6 darab írást közölt, ezek mindegyikéről, ahogy a többiről is kiderült, hogy teljes egészében hazugság volt" - írja.

Két napja Juhász a Riposttal szemben is pert nyert, a bíróság ugyanis kimondta, hogy a lap, amely családon belüli erőszakkal vádolta a politikust, folytatólagosan hazudott.

A friss döntés az Origót is elítélte, a Juhász által közöltek szerint a bíróság az Origoval szemben 100%-ban megállapította Juhász pernyertességét. 27 pontban marasztalták el az Origót. Juhász a posztjában idézi a teljes keresetet és a minden pontjának helyt adó ítéletet is.

"Nem csak nekem, de a családomnak, a gyerekeimnek is fontos egy ilyen ítélet. Mert sokan a legjobb szándékú emberek közül is elhiszik az ilyen állításokat, ha sokat szajkózzák. Márpedig az orbáni propaganda termékei több mint 2500 alkalommal tálalták ezeket a rágalmakat a nyilvánosság elé" - fűzi hozzá Juhász.

Leírja azonban azt is, hogy az  ítélet, ahogy az előző kettő is csak kevéssé kárpótolja. "Se nem jut el annyi emberhez, mint az eredeti kampány, se nem olyan erővel. De azért fontos, hogy te is és a később felnövő gyermekeim is megismerhessék a valóságot. Hogy ugyan vannak emberek, akik ártani akarnak másoknak, de az apjuk nem ilyen. Az ilyen emberek a 888, a Ripost az Origo, és egyéb szennylapoknál dolgoznak. Nem csak ott, de ott biztosan. Ők azok a silány minőségű propagandisták akiknek a közreműködése nélkül nem működne az orbáni politika. Ezek a hitvány emberek állítják elő a konkrét tartalmakat amikkel nyilvánvalóan tudják, hogy más emberek lelkébe, békességébe, magánéletébe gázolnak bele. Sokszor, mint az én estemben, ártatlan gyerekekébe is" - fogalmaz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk