Az Országos Bírói Tanács elnöke nem értett egyet a Kúria folyóiratának felfüggesztésével

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Belpol

A folyóirat miatt derülhetett ki, hogy a pedofilsegítő K. Endre elnöki kegyelmet kapott.

„Örömmel vettem tudomásul a Kúria elnöke által a Kúriai Döntések – Bírósági Határozatok folyóiratot érintő vizsgálat gyors lezárását és annak eredményét. Kifejezésre juttatom ugyanakkor, hogy a vizsgálat elrendelésével, és különösen a vizsgálat idejére a folyóirat szerkesztésének és kiadásának felfüggesztésével nem értettem egyet”

– ismertette a 444 az Országos Bírói Tanács (OBT) elnökének, Szabó Péternek a nyilatkozatát.

A Kúria elnöke korábban felfüggesztette annak a folyóiratnak a kiadását, amelyből kiderülhetett, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének, majd vizsgálatot rendelt el a szerkesztőségben. A vizsgálat eredménye megállapította, hogy az idén januárban megjelent szám „közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek”, ezért a héten újra megjelenhetett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk