Index: Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Belpol

A Petőfi Irodalmi Múzeum jelenlegi főigazgatójának befutását este jelentik be.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén. A lap információi szerint nyilvánosan csak az M5 Ez itt a kérdés című műsorában jelentik be a döntést. Úgy tudnóják, Demeter győzelmével múzeumi összevonás következhet, ami előrevetítheti a más művészeti ágaknál történő integrációt is.

Demeter Szilárd azt az L. Simon Lászlót váltja, akit a homofób törvény segítségével a Mi Hazánk távolíttatott el Csák János miniszterrel az igazgatói posztról, a World Press Photo sajtófotókat gyűjtő tárlatán ugyanis LMBTQ témájú fotókat is meg lehetett tekinteni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk