Orbán kész alkotmányt módosítani a Mi Hazánk kedvéért

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Belpol

Bekerülhet a készpénzhasználat alkotmányos joggá tétele, Orbán Viktor szívesen várja a párt kezdeményezését.

Minden jel szerint létezik az az ellenzéki párt, akiknek a Fidesz megfontolja az ajánlatait: a Telex megírta, hogy a hétfői idénynyitó plenáris ülésen Orbán Viktor gyakorlatilag felajánlotta a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak, hogy módosítsák az alkotmányt a kedvükért. Toroczkai a párt egyik, alapvetően konteókra építő gondolatát, a készpénzhasználat melletti kiállást és a készpénzhasználati jog alkotmányossá tételét kérte számon Orbánon. „Ha önök azt gondolják, hogy ezt érdemes az alkotmányba emelni, nem leszünk akadályai ennek” – mondta Orbán, aki szerint úgyis van 3-4 komoly téma, amit alkotmányba emelnének. „Nyugodtan összerakhatjuk egy csomagba, szívesen várjuk a kezdeményezésüket, és fogunk ezzel foglalkozni” – mondta.

A szélsőjobboldali politikus (mármint Toroczkai) felszólalásában azt sérelmezte, hogy a banki díjak növekedése miatt Magyarország az EU első öt helyezettje közt van (azt nem említette, hogy ez túlnyomó részt épp a Fidesz régóta bevezetett bankadója és társai miatt van), a kormány mégis a bajok oldalán áll általában. 

Orbán szerint „nem fair”, amit Toroczkai mondott. „Azért nem, mert nem emlékszem olyan intézkedésre, amivel a kormány a készpénzhasználat lehetőséget engedte volna szűkíteni” – mondta. Orbán szerint rengeteg ilyen javaslat érkezik például a bankszektoroktól, de „a kormány semmilyen ilyen igényt nem fogadott be, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot”. A KDNP eleve ragaszkodik a készpénzhasználathoz, és a Fideszből is ráállítottak már valakit arra, hogy a témával foglalkozzon – mondta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk