Az SZFE hallgatói nem fognak tárgyalni Vidnyánszkyval

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 8.

Belpol

Mert illegitimnek tekintik az általa vezetett kuratóriumot.

Csernai Mihály, az SZFE HÖK-elnöke a mai Vas utcai sajtótájékoztatón elmondta, hogy őket is meghívták arra az egyeztetésre, amelyen az egyetem lemondott vezetése és az iskola új fenntartója tárgyal majd a kialakult helyzetről. A találkozót ma tartották volna, azonban technikai okok miatt elmaradt, és csak holnap kerül rá sor, a diákok viszont nem fognak rá elmenni. Csernai tájékoztatása szerint, levélben utasították vissza a meghívást. A hallgatók ma szavaztak a kérdésről és arra jutottak, hogy mivel számukra a teljes kuratórium illegitim, nem ülnek le tárgyalni Vidnyánszkyval.

Az SZFE átalakítását tekintve álláspontjuk változatlan, a korábban megfogalmazott pontjaikat továbbra is fenntartják, de azokra alapként tekintenek, ezért nem tárgyalnak róluk.

Az egyetem lemondott vezetése azonban el fog menni a holnapi megbeszélésre, tehát csak a diákok nem lesznek jelen – tudta meg a hvg.hu.

Több ezren állnak ki az SZFE mellett élőláncot alkotva

Munkatársunk a helyszínről tudósít. Vasárnap három órára hirdette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata (SZFE HÖK) a „Harmadik figyelmeztetés" elnevezésű demonstrációját: a tüntetők stafétaláncot alkotnak az egyetem épületétől egészen a parlamentig. Upor László rektorhelyettes a megmozdulással egy időben bejelentette, hogy megváltoztatja a tanév rendjét; a beiratkozás határideje 13-ig csúszik, a tanítás kezdeti időpontját pedig egy héttel eltolják.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.