Az SZFE hallgatói nem fognak tárgyalni Vidnyánszkyval

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 8.

Belpol

Mert illegitimnek tekintik az általa vezetett kuratóriumot.

Csernai Mihály, az SZFE HÖK-elnöke a mai Vas utcai sajtótájékoztatón elmondta, hogy őket is meghívták arra az egyeztetésre, amelyen az egyetem lemondott vezetése és az iskola új fenntartója tárgyal majd a kialakult helyzetről. A találkozót ma tartották volna, azonban technikai okok miatt elmaradt, és csak holnap kerül rá sor, a diákok viszont nem fognak rá elmenni. Csernai tájékoztatása szerint, levélben utasították vissza a meghívást. A hallgatók ma szavaztak a kérdésről és arra jutottak, hogy mivel számukra a teljes kuratórium illegitim, nem ülnek le tárgyalni Vidnyánszkyval.

Az SZFE átalakítását tekintve álláspontjuk változatlan, a korábban megfogalmazott pontjaikat továbbra is fenntartják, de azokra alapként tekintenek, ezért nem tárgyalnak róluk.

Az egyetem lemondott vezetése azonban el fog menni a holnapi megbeszélésre, tehát csak a diákok nem lesznek jelen – tudta meg a hvg.hu.

Több ezren állnak ki az SZFE mellett élőláncot alkotva

Munkatársunk a helyszínről tudósít. Vasárnap három órára hirdette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata (SZFE HÖK) a „Harmadik figyelmeztetés" elnevezésű demonstrációját: a tüntetők stafétaláncot alkotnak az egyetem épületétől egészen a parlamentig. Upor László rektorhelyettes a megmozdulással egy időben bejelentette, hogy megváltoztatja a tanév rendjét; a beiratkozás határideje 13-ig csúszik, a tanítás kezdeti időpontját pedig egy héttel eltolják.

Figyelmébe ajánljuk