Kásler módosította a járványügyi intézkedéseket az iskolákban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 8.

Belpol

Többek között nem javasolja sportfoglalkozások és szalagavatók megtartását.

A járványhelyzet miatt Kásler Miklós új intézkedéseket írt elő a közoktatási intézmények számára – írja a Pénzcentrum egy, a portál birtokába jutott dokumentum alapján, amely szerint:

- Az első félévben tartandó nagyobb létszámú eseményeket (szalagavató, ünnepségségek, bálok, kulturális programok) későbbre kell halasztani, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát betartására, az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére.

- Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve a kifejezetten szülőknek szervezett programok alkalmával.

- Az általános- és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) sportfoglalkozásokat, sportköröket, iskolai kórus/énekkari próbákat átmenetileg javasolják felfüggeszteni.

- Az étkeztetésnél figyelni kell az osztályok elkülönítésére, akár az osztálytermekben is megengedett az étkeztetés.

- Ha az intézményben megjelenik a koronavírus, az megyére, fővárosra kiterjedő vészhelyzetnek minősül, így érintettség esetén az adott intézményben, vagy a település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

Figyelmébe ajánljuk