Azonnali: Valami nem stimmel az új kormánnyal

  • narancs.hu
  • 2022. május 15.

Belpol

Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak a beterjesztett törvényjavaslat szerint nem lesz önálló minisztériuma, és megjelent egy 113 oldalas salátatörvény-tervezet, amit először hibásan nyújtottak be.

Orbán Viktor pénteki „kerethirdetése” és a délután benyújtott törvényjavaslat között eltérés mutatkozik – írja az Azonnali.

A hírportál emlékeztet, hogy a május 13-án közzé tett névsor szerint Csák János kulturális és innovációs, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, Lázár János építési és beruházási, Nagy István agrár-, Nagy Márton gazdaságfejlesztési, Navracsics Tibor területfejlesztéséért és uniós források felhasználásáért felelős, Palkovics László, technológiai és ipari, Pintér Sándor belügy-, Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettesként nemzetpolitikáért felelős, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi, Szijjártó Péter külgazdasági és külügy-, Varga Mihály pénzügy-, Varga Judit igazságügyi miniszter lesz, és Rogán Antal vezeti a Miniszterelnöki Kabinetirodát.

Ehhez képest a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló javaslat szerint lesz Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Építési és Beruházási Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség, Pénzügyminisztérium, Technológiai és Ipari Minisztérium. 

Ezek szerint Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak nem lesz önálló tárcája. Az Azonnali emlékeztet, bár a rendszerváltás óta mindig dolgoztak tárca nélküli miniszterek, az mégis meglepő, hogy az új kormány két fajsúlyos szereplője lesz kénytelen más minisztérium apparátusát használni. 

Az kiderült, hogy lesz nemzetbiztonsági és gazdaságfejlesztési főtanácsadója a miniszterelnöknek, de nagyjából ennyit lehet tudni róluk.  

Közben a parlament honlapjára felkerült egy másik törvénytervezet is, amely 113 oldalon több jogszabályt módosít, így a nemzetbiztonsági szolgálatokról szólót is. A javaslat az Azonnali szerint „tökéletesen átláthatatlan, valószínűleg ez is volt a beterjesztők célja”. A honlapról kiderül, hogy eredetileg hibásan nyújtották be az irományt, amelyet „a normaszöveget nem érintő technikai (megjelenítési) hiba javítása okán” még egyszer közzétettek.

Leadkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!