Azonnali: Valami nem stimmel az új kormánnyal

  • narancs.hu
  • 2022. május 15.

Belpol

Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak a beterjesztett törvényjavaslat szerint nem lesz önálló minisztériuma, és megjelent egy 113 oldalas salátatörvény-tervezet, amit először hibásan nyújtottak be.

Orbán Viktor pénteki „kerethirdetése” és a délután benyújtott törvényjavaslat között eltérés mutatkozik – írja az Azonnali.

A hírportál emlékeztet, hogy a május 13-án közzé tett névsor szerint Csák János kulturális és innovációs, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, Lázár János építési és beruházási, Nagy István agrár-, Nagy Márton gazdaságfejlesztési, Navracsics Tibor területfejlesztéséért és uniós források felhasználásáért felelős, Palkovics László, technológiai és ipari, Pintér Sándor belügy-, Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettesként nemzetpolitikáért felelős, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi, Szijjártó Péter külgazdasági és külügy-, Varga Mihály pénzügy-, Varga Judit igazságügyi miniszter lesz, és Rogán Antal vezeti a Miniszterelnöki Kabinetirodát.

Ehhez képest a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló javaslat szerint lesz Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Építési és Beruházási Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség, Pénzügyminisztérium, Technológiai és Ipari Minisztérium. 

Ezek szerint Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak nem lesz önálló tárcája. Az Azonnali emlékeztet, bár a rendszerváltás óta mindig dolgoztak tárca nélküli miniszterek, az mégis meglepő, hogy az új kormány két fajsúlyos szereplője lesz kénytelen más minisztérium apparátusát használni. 

Az kiderült, hogy lesz nemzetbiztonsági és gazdaságfejlesztési főtanácsadója a miniszterelnöknek, de nagyjából ennyit lehet tudni róluk.  

Közben a parlament honlapjára felkerült egy másik törvénytervezet is, amely 113 oldalon több jogszabályt módosít, így a nemzetbiztonsági szolgálatokról szólót is. A javaslat az Azonnali szerint „tökéletesen átláthatatlan, valószínűleg ez is volt a beterjesztők célja”. A honlapról kiderül, hogy eredetileg hibásan nyújtották be az irományt, amelyet „a normaszöveget nem érintő technikai (megjelenítési) hiba javítása okán” még egyszer közzétettek.

Leadkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk