Magyar Péter: Diplomáciai karriert ajánlottak, hogy ne legyen balhé

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Belpol

Varga Judit exférje újabb interjúban mesélt a NER belső működéséről, Lévai Anikó hatalmáról és Orbán Viktorról.

Folytatta sajtóturnéját Magyar Péter, Varga Judit egykori férje és a NER frissen kicsekkolt vállalkozószerűsége. Magyar ezúttal a Telexnek adott hosszú interjút, amiben új részleteket árult el arról, hogy mit tapasztalt abban a pár napban, amikor a kegyelmi botrány részeként Novák Katalin köztársasági elnök mellett Varga Judit kezt is elengedte a Fidesz.

Magyar állítása szerint Varga a bejelentett visszavonulása előtt pénteken vagy szombat reggel kapott egy telefont azzal, hogy le kéne mondani „egy olyan ügyben, amihez nem sok köze volt”. Magyar szerint Vargát „beáldozták mások miatt”.

Továbbá arra is kitért, hogy Rogán Antal volt az a miniszter, akivel 2020-ban beszélt a Karmelitában a tervezett válásukról: „Arról volt szó, hogy mivel a feleségem magas szinten van, nyilván az a kormány érdeke, hogy ne legyen balhé.” Magyar állítása szerint diplomáciai karriert is kínáltak neki.

Egy belsősnek tűnő történetet is elmesélt: Varga Judit igazságügyi miniszterként egy előterjesztéssel kapcsolatban erkölcsi fenntartásokról beszélt, de ekkora Magyar szerint a miniszterelnök annyit mondott, „önt nem azért tartjuk itt, hogy erkölcsi kifogásai legyenek”. További idézetet is tulajdonított Orbánnak: „Ha ő lenne Brüsszel, akkor biztos, hogy ő egyetlen fillért sem adna, csak kérdés, hogy ők lesznek-e ehhez elég bátrak” - mondta szerinte Orbán Viktor egy gazdasági háttérmegbeszélésen a hozzá közel állóknak.

Az interjúban kitérnek Orbán felesége, Lévai Anikó szerepére is, akinek Magyar Péter szerint sokkal nagyobb szerepe van a politikában, mint azt gondolni szokták. A NER-es összejövetelekről szólva úgy fogalmazott: „Nagyon sok olyan vacsorán vagy rendezvényen voltam, ahol alapvetően csak és kizárólag a gazdasági vezetők voltak jelen.

Ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, néha ott ült a miniszterelnök, sokszor ott ült a veje, és nyilván ilyenkor nem az ország megmentéséről, az egészségügy rendbetételéről vagy az oktatás megreformálásáról van szó, hanem arról, hogy kinek mit kellene átvenni, milyen focicsapatot kellene támogatni, milyen beruházásba lehetne beszállni, milyen konstrukcióban és ki vásárolja meg a repülőteret.”

Magyar szerint ezek baráti összejövetelek, és itt olyan szereplők is vannak, „akikről azt hinnéd, hogy a politikai paletta másik oldalán állnak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk