Balog Zoltán kiáll Cserháti Péter mellett

  • narancs.hu
  • 2020. április 14.

Belpol

Szerinte ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne.

"Kedves Péter, köszönöm!" - ezzel a mondattal osztott meg egy közös képet Cserháti Péterrel Balog Zoltán, korábbi emberminiszter. Az Index megkérdezte, mire is gondolt ezzel pontosan és hogyan értékeli Kásler Miklós döntését, aki felmentette az OORI főigazgatóját a koronavírus-járvány közepén.

Balog Zoltán a lapnak elmondta, hogy bár nem szeretné az utódja döntéseit kommentálni, Cserháti Pétert mégis szerette volna a támogatásáról biztosítani. Megjegyezte, 30 éve ismeri Cserhátit, hat évig dolgoztak együtt, szakmailag és emberileg is kiválónak tartja.

"Cserháti Péter vezetőként rendet tett az OORI-ban, felszámolta a kórház adósságait, és irányítása alatt európai szintű intézményt csinált belőle" - mondta Balog és hozzátette: "Péter elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne. A betegeivel, kollégáival és feletteseivel is mindig úgy viselkedett, hogy az példa lehet minden egészségügyi dolgozó számára."

Emellett a Magyarországi Evangélikus Egyház is eljuttatott egy közlemény az MTI-hez, amiben teljes bizalmukat fejezik ki Cserháti Péter iránt. Mint írják: "teljes mértékben meg vagyunk győződve Cserháti Péter magas szintű szakmai és emberi alkalmasságáról, hozzáértéséről, valamint elkötelezettségéről a gyógyító munkában és annak szervezésében."

És ahogy azt korábban mi is megírtuk, a Semmelweis Egyetem kibővíti Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét, és megbízza az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is.

Figyelmébe ajánljuk