Mától főállású lelkipásztor: Balog Zoltán visszadja mandátumát

  • narancs.hu
  • 2018. október 17.

Belpol

A volt emberierőforrás-miniszter ma hivatalosan is távozik a parlamentből.

Balog távozási szándékát már korábban ismertette, döntése pedig ma hivatalos és végleges formát ölt – írta meg a HVG. Balog minderről az ATV Start című műsorában nyilatkozott, ahol elmondta, hogy nem szakít teljes mértékben a közélettel: alapítványával ugyanis Európa-szerte igyekszik küzdeni azért, hogy az itthon megismert gondolatokat képviseljék és megtöltsék tartalommal. (Mármint a migrációellenesség és az európai kereszténység hagyományos értékeinek visszahozását éltető, országon belül már sokat hangoztatott gondolatokat.)

A parlamenti mandátumának leadása után mától „hivatalosan is a saját egyháza lelkipásztoraként dolgozik főállásban”.

Balog utalt arra is, hogy  súlyos beteg volt, ami szintén közrejátszott abban, hogy visszaadja mandátumát annak ellenére is, hogy a frakció eddig maradásra kérte, hogy támogatni tudja a Sargentini-jelentés elleni küzdelmet.

A beszámoló szerint felmerült annak lehetősége is, hogy Balognak esetleg brüsszeli küldetése legyen, és szervezete részt kapjon a politikai networképítésben és jól jönne a Fidesz sokrétű szövetségesi körének erősítése is az Európai Néppártban.

Balog erre elmondta, hogy a szellemi és kulturális munkában valóban vállal szerepet: a Polgári Magyarországért Alapítvány fontos európai fővárosokban kíván irodát nyitni, amelyek képviselhetik a magyar kormány és a párt gondolatvilágát, azaz a migráció elutasítását, az Európa tradicionális, keresztény értékeihez való visszatérést és az antiglobalizmust.

Színes életútjáról portrét is írtunk:

A színes eminenciás

Elcsapott debreceni diák, betanított esztergályos, békemozgalmi aktivista. A kilencvenes évek elején Fodor Gábor egyházügyi szakértője, később Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, lelkésze és bizalmasa, a református egyház meghatározó személyisége - az ötvenes éveiben járó Balog Zoltán fordulatos pályaívet tudhat maga mögött.

 

Figyelmébe ajánljuk