Sikermellény helyett pufidzseki és népviselet: itt az új országimázs-videó

  • narancs.hu
  • 2018. október 17.

Belpol

13 országban fogják sugározni a vidéki idillt.

Tegnap a Turizmus Summit 2018 konferencián bemutatták, Orbán Viktor jól meg is dicsérte, ma pedig már a nagyérdemű is megtekintheti az új országimázs-videót.

Az országot méltató, a népviselettől a Sziget fesztiválig gyors vágásokon, szüreti fesztiválon és hortobágyi csikósokon keresztül eljutó videót a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője posztolta a közösségi oldalon. A kampány WOW Hungary szlogennel indul és a Graphasel grafikai stúdió jegyzi.

A tegnapi bejelentésnek megfelelően ez lesz az a film, amelyet januárig 13 országban is bemutatnak – a direkt hirdetések mellett az új logóval és arculattal együtt. A globális médiapartnerek – Expedia, National Geographic – több mint 3000 alkalommal fogják majd ezt a kampányfilmet vetíteni, az egyéb imázshirdetmények pedig megjelennek majd jelentős légitársaságok magazinjaiban, hat országban 2000 óriásplakáton és közterületi platformokon.

A filmben egyébként a vidéki idill és pásztorköltészet képei sorjáznak, néhány vágókép erejéig „sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony”, avagy kisvasút.
Az imázsfilm a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén megalakult kommunikációs ügynökségéhez köthető, amelyről részletesebben a HVG cikke számolt be. Ennek vezetője a közszolgálati médiából átigazolt, 32 éves Osváth Eszter, tanácsadója pedig a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?