Bayer műsorában elhangzott: "Ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban"

  • narancs.hu
  • 2020. december 4.

Belpol

Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt elmélkedett a Szájer-ügyről.

A Hír Tv csütörtök esti, Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt és vendégei - Bogár László és Boros Imre - elemezte Szájer József ereszcsatornán végződő ügyét.

A műsorban elhangzó beszélgetés során többek közt az is kiderült, hogy gyakorlatilag 30 éve tudott volt, hogy milyen "kockázatok" vannak "Jóskával kapcsolatban".

Bayer Zsolt a műsor elején elmondta, hogy  "a legmagasabb intellektusú, legokosabb emberünk ennyire nem lehet hülye". A legnagyobb problémája ugyanis nem azzal volt, hogy épp a kijárási korlátozásokat megszegve ment el Szájer egy meleg szexorgiára, hanem az, hogy mindezt akkor,  amikor "a vétó miatt élethalálharcot vívunk az egész Soros-hálózattal, az EU összes tagállamával". Így aztán érthetetlennek tartja Szájer felelőtlenségét.

Az világ általános szétesésének fejtegetése után megállapították, hogy “Időzített száz megatonnás hidrogénbomba minden emberi lény.”

Majd Bayer anekdotázva előadta azt is, hogy egy meg nem nevezett egykorvolt barátjukról és harcostársukról egy autóúton bevallotta neki, hogy meleg, majd két év múlva már azzal dicsekedett, hogy Thaiföldön kisfiúk is rendelkezésére állnak. 

Bayer azonban Szájer kapcsán kifejtette, hogy Szájer nem ilyen, hanem:

"Szájer József igenis egy morális lény. És ami az én számomra a legfájdalmasabb és legszomorúbb, hogy most rajta keresztül nemcsak a saját életművét, hanem az egész Fidesz-ethoszt próbálják meg kikezdeni."

A beszélgetésből az derült ki, hogy az alapvető problémának nem a csoportszexet, a karanténszabályok megszegését meg az illegális bulizást tartják, hanem azt, hogy Szájer meleg. Bogár ugyanis kifejtette:

"Nem kockáztathatjuk, hogy egyes hibás szerkezetű személyek, akik persze lehetnek nagyon értékesek, hasznosak, de valamilyen hibás szerkezet van bennük, amelyik törékennyé és kiszolgáltatottá teszi őket (…). A Borkai-ügy után is azt mondtuk, hogy nagyon alaposan meg fogjuk vizsgálni ezt a kérdést. Ami most történt az azt jelzi, hogy lehet, hogy alaposan megvizsgáltuk, csak lépések nemigen történtek. Ennek a kockázat, Zsoca, ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jósával kapcsolatban."

Bayer ehhez hozzátette, hogy a drogozást viszont Szájernél elképzelhetetlennek  tartja, és persze ekkor már behozta a titkosszolgálati akció narratíváját is:

"30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott. És mivel ez egy nyilvánvalóan titkosszolgálat által intézett akció is volt, ami nem menti Szájer József felelőtlenségét és azt, hogy a saját életművét a politikai közösségének a munkáját húzta le a vécén egy péntek este. Nem szeretném ezzel felmenteni, de az, hogy önmagában hogy ő egy homoszexuális partin vett részt, ezzel önmagában nem tudnák ezen a szinten diszkreditálni, hiszen ma már felvilágosult nyugati körökben, ez nemhogy bűn, de az erény maga. Itt jön Camus, amikor a bűn az erényt szólítja fel önigazolásra. Ezért kellett behozni a drog-ügyet. Ha valamit elhiszek Szájer Józsefnek, mert ismerem 30 éve, az az, hogy a büdös életben nem szedett drogokat, és azt a szart valaki beletette a táskájába. (…) De ennyire hülye ember nem lehet valaki, hogy nem gondol erre."

Szájer József elismerte, hogy részt vett a brüsszeli "házibulin"

Közleményben reagált Szájer József azokra a sajtóinformációkra, amelyek arról szóltak, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka Brüsszelben a rendőrség felszámolt egy szexpartit, amelyen több diplomata és egy magyar, azóta lemondott európai parlamenti képviselő is jelen volt. A közlemény szerint: "A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam.

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk