Beismerte a kormány, hogy Orbán családtagjait is kivitték Rómába

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 30.

Belpol

Ők is meghívottjai lehettek a katolikus törvényhozók éves találkozójának. 

Múlt pénteken a 444 közölte azt az olvasói fotót, amin Orbán Viktor, felesége, feltehetően kisebbik lánya, és fia szerepelnek római vakációjukon.

A kép megjelenése után Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel közölte: Orbán Viktor pénteken hivatalos programra érkezett Rómába. A kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg - írta Havasi . Ezt később aztán több fotóval is igazolták, de ezeken Orbán családtagjai nem jelentek meg.

Nem sokkal később Hadházy Ákos képviselő érdekes összefüggést talált a Honvédség Falconjának repülései adatai alapján.  Ezek szerint a gép a hazaúton minden jel szerint „titokban leszállt a horvát tengerparton Zadarban, az odaúton pedig szintén titokban Brac szigetén vehetett fel utasokat”. „Így egyelőre csak sejteni lehet, mi történhetett: Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját. Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet. Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?) Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor »csak« a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra” – írta Hadházy.

Erre a posztra reagált Facebookon Orbán Balázs, aki azt írja: „a meghívás magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is, akik szintén résztvevői a rendezvénynek. Ebből következően a legtöbb meghívott nem egyedül, hanem családostól vett részt a konferencián”. „A fentiekkel ellentétes vagy ezeken túlmutató híresztelés nem tekinthető másnak, mint egy a baloldal által már többször, hasonló ügyekben megfogalmazott, most új formába csomagolt hazugságnak” – jegyezte meg a politikai igazgató.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk