Békebeli sörkert nyílik Gyömrőn, a Horthy parkban

  • narancs.hu
  • 2012. május 18.

Belpol

Ugyanazon a napon, amikor a gyömrői főtér parkja Horthy Miklós nevét felveszi, hivatalosan is megnyit a Békebeli sörkert, épp az országzászló szomszédságában.

 


Nagy eséllyel újabb lépést tesz Gyömrő a 20-as évek romantikus felstilizálásának irányába. Mint megírtuk, tegnap – a felháborodástól nyilván nem függetlenül – a képviselő-testület némileg kisebbre vette a Horthy Miklósról elnevezendő közteret (a teljes Szabadság tér helyett annak csak a parkja fogja a kormányzó nevét viselni). Ugyanakkor a parkban június elsejétől üzemel majd a „Békebeli sörkert”. A vendéglátóhely bevezető reklámja szerint a csapolt sörök mellett „a zsíros kenyértől a paraszttálon keresztül a ropogósra sült füstölt csülökig hétféle lakomát” is kínálnak, továbbá „a jó hangulatot a legszebb magyar nóták és világslágerek teszik teljessé”. A négynapos nyitófesztivál május 25-én kezdődik, de elsejétől már az újdonsült Horthy parkban üzemel a sörkert. Mellesleg néhány lépésre még az első Orbán-kormány idején felállított országzászlótól, ahol a helyi jobbikosok évi rendes Trianon-megemlékezésüket is tartják.

 

A sörkert üzemeltetőjének a gyömrői képviselő-testület döntése szerint nem kell közterület-használati díjat sem fizetnie. Egy tavaly novemberben elfogadott határozat szerint az Antal Solution Kft. – amely a csaknem tucatnyi gyömrői céget birtokló Antall Attila cége – ingyen használhatja az 500 négyzetméteres területet. Télen ugyanis a cég műjégpályát üzemeltet ugyanitt, ahol a városi iskolások ingyen korcsolyázhatnak munkanapokon 8–14 óra között; a térítésmentes téli szolgáltatás ezek szerint annyit ér a városnak, hogy cserébe a téli és a nyári bérleti díjat is elengedte a vállalkozásnak.

Figyelmébe ajánljuk