Belső vizsgálatot rendeltek el a Magyar Péterék veszekedését dokumentáló jelentés kiszivárgása után

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Belpol

De a rendőrség bűncselekményt nem állapított meg.

Belső vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány a Varga Judit és Magyar Péter veszekedését állítólag dokumentáló jelentés kiszivárgása után – tudta meg a 444.hu az ORFK sajtóosztályától.

A lap azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy a Mandiner egy április 29-én publikált cikkben nyilvánosságra hozta azt a rendőrségi jelentést, amelyben állításuk szerint a Varga Judit volt igazságügyi miniszter és exférje, Magyar Péter közti incidenst dokumentálta a Készenléti Rendőrség egyik személybiztosítója. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, először a hvg.hu közölt részleteket a jelentésből. Magyar Péter már akkor „totálisan abszurdak” nevezte a vádakat, és perrel fenyegetett meg „bármilyen sajtóorgánumot”, ami a „bűncselekmény útján kiszivárogtatott hamis jelentést vagy annak részeit nyilvánosságra hozza”. A későbbi Mandiner-cikkre is hasonlóan reagált egy Facebook-kommentben: „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki.”

A 444.hu a rendőrségtől többek között azt szerette volna megtudni, hogy a Mandiner által publikált dokumentum valódi-e, küldtek-e belőle bárkinek másolatot, indult-e bármilyen vizsgálat, eljárás a jelentésben leírtakkal kapcsolatban, illetve hogy vizsgálja-e a rendőrség, hogy hogyan kerülhetett a Mandiner – és korábban a HVG – újságíróinak birtokába a dokumentum. Az ORFK sajtóosztálya május 16-án közölte:

„Az országos rendőrfőkapitány az ügyben belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot a rendőrség befejezte, ennek során bűncselekményt nem állapítottunk meg.”

Mivel azonban a kérdések többségére nem érkezett válasz, a portál tisztázó kérdéseket küldött az ORFK-nak. Mindenekelőtt arra várják a választ, hogy a belső vizsgálat a jelentés tartalmára vagy a kiszivárgás körülményeire, esetleg mindkettőre vonatkozott-e.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk