Benkő az ellenzékről: megjelennek a kórház rendelésén, és VIP-kártyát is igényelnek, mégis támadják a Honvédkórházat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. február 5.

Belpol

Keményen odaszólt az ellenzéki politikusoknak a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor szerint a legfontosabb cél, hogy Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes honvédsége legyen, a magyaroknak és a térségben élőknek elengedhetetlenül fontos, hogy békében és biztonságban élhessenek, és ezt a jövő nemzedékeknek is meg kell teremteni.

A miniszter elmondta, hogy 2018 májusában, amikor az új kormány megalakult, a célkitűzések egyik markáns megfogalmazása az volt, hogy modern, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett hadsereget akarnak, ami bármelyik másik nemzet fegyveres erejével felveszi a versenyt, és a térség meghatározó fegyveres erejévé kell válni.

Azt is mondta, a korszerű haderő nemcsak a haditechnikai eszközökön múlik, hanem a személyi állomány kiképzettségén is, ezért rögzítették például, hogy az előmeneteli rendszert rugalmasabbá kell tenni.

De beszélt a  haditechnikai fejlesztésekről is melynek kapcsán elmondta, olyan eszközöket szereznek be, amelyek a katonai igényeknek, az ország gazdasági érdekeinek is megfelelnek. Megkezdték a kézifegyverek magyarországi összeszerelését, és nemcsak a katonákat, hanem valamennyi fegyveres szervet ellátják majd kézifegyverekkel.

Benkő Tibor elismerését fejezte ki a honvédkórház dolgozóinak azért, hogy állják a támadásokat, többek között olyan ellenzéki képviselőktől, akik megjelennek a kórház rendelésén, és VIP-kártyát is igényelnek.

A honvédelmi miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy felesleges volt a Honvédkórház működését megbénító felmondáshullámmal kapcsolatos hisztériakeltés miközben sorra kerültek nyilvánosságra információk a működésképtelenség szélére sodródott intézményről.

Házon belülről ismerték el, hogy valóban majdnem összeomlott a Honvédkórház sürgősségi centruma

A hvg.hu birtokába került az a levél, amelyet Burány Béla, a Honvédkórház sürgősségi centrumának hamarosan leköszönő, megbízott vezetője küldött a kollégáinak. A levélben Burány gyakorlatilag elismeri, amit elődje, Zacher Gábor tavaly augusztusban távozása okaként nevezett meg, vagyis hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályán katasztrofális állapotok uralkodnak.

Neked ajánljuk