Bogdán László testvérét választották Cserdi polgármesterének

  • narancs.hu
  • 2020. október 4.

Belpol

Bogdán Gyula 12 éve a falugondnok, hat éve tagja a képviselő-testületnek.

Cserdiben polgármester-választást tartottak azután, hogy két fél hónappal ezelőtt Bogdán László elhunyt. A baranyai faluban két független jelölt szállt harcba a posztért; Bogdán öccse, Bogdán Gyula, valamint egy nyugdíjas rendőr, Panek József – írja a 24.hu. A Partizán videójából kiderül, hogy 69,9 százalékos részvétel mellett 111 szavazattal Bogdán Gyulát választották meg, ellenfele, Panek József 74 szavazatot kapott.

Az új polgármester hét évvel fiatalabb Bogdán Lászlónál, 12 éve ő a falugondnok. Cigánytelepen nőtt fel, és mielőtt állást kapott volna az önkormányzatnál, főleg napszámban dolgozott. Hat éve tagja a képviselő-testületnek.

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.