Börtönbüntetésre ítélték, mégis kapja az uniós pénzeket Balmazújváros volt polgármestere

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Belpol

Veres Margitot 2018-ban öt év börtönre ítélték, de Völner Pál elrendelte a büntetés elhalasztását. Azóta a volt polgármester céget alapított és sorra nyeri az uniós agrártámogatásokat.

Veres Margitot 2018 áprilisában ítélték hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre, mert 2012-ben még jegyzőként - Tiba István polgármester mellett - elfogadott 400 ezer forintot és egy gépkocsit egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni, amelyben Veres segítette is.

Verest jogerősen elítélték, de azóta sem vonult börtönbe. Sőt helyette céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat - írja a 24.hu.

Veres eleve azért nem ül még börtönben, írják, mert mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. Hozzáteszik, hogy erre Igazságügyi Minisztérium döntése alapján van lehetőség, a büntetés elhalasztásáról a parlamenti államtitkár dönt. Az igazságügyi tárca nevezett államtitkára 2015 és 2021 között – tehát a volt polgármester ügyében hozott ítélet idején is – nem más volt, mint a korrupciós botránnyal lebukó Völner Pál.

Az ítélet után tehát Veres Margit nem vonult börtönbe, helyette céget alapított és több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel a 24.hu szerint. Az egykori polgármester a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, és többek közt terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk