Bősz Anett lemondott a Pest megyei közgyűlésben szerzett mandátumáról

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 30.

Belpol

A távozó főpolgármester-helyettes a DK-ból is kilépett, visszavonul a politikától.

Egy hozzászólásban tudatta politikai pályafutásának végét Bősz Anett, aki a Fővárosi Közgyűlésben ez idáig főpolgármester-helyettesi posztot töltött be – írja az Index.

„Én a mai nappal ezt az egészet be is fejezem. […] ez azt jelenti, hogy ma véget ér a főpolgármester-helyettesi megbízatásom, és úgy döntöttem, hogy politikusként más formában sem folytatom tovább”

– fogalmazott a politikus egy kommentfolyamban. Bősz Anett 2022-ben lett a budapesti városvezetés része, miután Gy. Németh Erzsébet lemondott főpolgármester-helyettesi (és képviselői) tisztségéről parlamenti mandátumszerzése miatt. Az idei önkormányzati választáson ő vezette a Demokratikus Koalíció listáját a Pest megyei közgyűlésben, ahol mandátumot szerzett. Ahogy arról egy korábbi cikkünkben már mi is beszámoltunk, bár Bősz Anett átvette a megbízólevelét, nem fog beülni a közgyűlésbe.

Az Index telefonon érte el a politikust, aki megerősítette, hogy nem lesz tagja a Pest megyei testületnek. A fővárostól búcsúzó városvezető hétfőn délben megjelent Facebook-bejegyzésében is jelezte,

lemondott a Pest megyei közgyűlésben szerzett mandátumomról, egyúttal közölte, a DK-ból is kilép.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk