Bújjon Mészáros Lőrinc bőrébe!

  • narancs.hu
  • 2019. április 29.

Belpol

Azután érveljen amellett, hogy miért sikeresebb, mint Zuckerberg.

Műveltségi vetélkedőt rendeztek a hétvégén Nagykátán. A feladatok több, mint érdekesek voltak – számol be a HVG. A 10-18 éves versenyzőknek például Mészáros Lőrinc bőrébe kellett bújni, hogy amellett érveljenek, miért sikeresebbek az üzletben a Facebook alapító Zuckerbergnél.

A szombati oktatási-helytörténeti-játékos megmérettetésen ezenfelül a tizenéves versenyzőknek egy „európai uniós locsolóverset” is elő kellett adniuk, majd azt feladatot kapták a gyerekek, hogy készítsenek interjút egy migránssal, aki elmeséli, hogy miért akar ő Magyarországra jönni, és miért jó neki, ha letelepedési kötvényt vásárol nálunk! Botka Sándor független önkormányzati képviselő szerint ez váltotta ki a legnagyobb felzúdulást.

„Nálunk ez sok éve hagyomány, több százan eljönnek hétvégén, a gyerekek jól érzik magukat, sok a szülő, kísérő is benéz az egész napos programra. Általában különféle elméleti és gyakorlati feladványokkal szórakoztatják őket, eddig soha nem volt gond" – magyarázta képviselő, aki egyébként szülőként volt jelen az eseményen.

A szombati egész napos, 12 órás vetélkedőn az általános iskola, a civil szervezetek, a szakközépiskola és a művelődési központ csapata versengett egymással. A migránssal készített interjúra már estefelé került sor, de még ekkor is sok 14 év alatti gyerek volt ott a független önkormányzati képviselő elmondása szerint. Végül ezt a feladatot hallva a civilek által kiállított csapat egyik tagja állt fel, és kifogásolta, mondván, a gyerekeknek nem kell tudniuk, sőt jobb, ha nem is tudják, mi az a migráns és a letelepedési kötvény.

A játékot állítólag évek óta szervező és vezető dr. Varga Zoltán erre azzal vágott vissza, hogy egyéni problémáival ne zavarja a játékot. Azzal magyarázta a versenyszámot, hogy már a csapból is a migránsok folynak, a gyerekek is mindenhol ezt látják és hallják.

A vitában végül a négyfős zsűri döntött: szavaztak, és 3-1 arányban végül törölték a konkrét feladványt. A zsűriben ülő fideszes önkormányzati képviselő is a feladat ellen voksolt.

Figyelmébe ajánljuk