Burány ittas vezetéséről

  • narancs.hu
  • 2018. június 25.

Belpol

Polt Péter indítványozta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A legfőbb ügyész Kövér László házelnöknél indítványozta Burány Sándor, az MSZP–Párbeszéd színeiben bejutott országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – szúrta ki az ügyészség honlapján a 24.hu.

A rendőrök január 19-én késő este ellenőrizték a politikus által vezetett autót. Burány Sándor elismerte, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott. A szonda is kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

Burány Sándor gyanúsítotti kihallgatása az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indokolt, de erre csak mentelmi joga felfüggesztése után van lehetőség – közölte honlapján az ügyészség.

 

Burány Sándor Facebook-posztban reagált a hírre: „2018. 01. 19-én este szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ültem és vezettem. A közúti ellenőrzést végző rendőrök engem is megállítottak, és szonda megfújására kértek. Mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállaltam, vállalom. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványomat bevonták és eljárást kezdeményeztek. Nem teljesen világos, hogy miért kérik ki mentelmi jogomat, miután arról a helyszínen lemondtam, de a lényegen ez nem változtat. Hibámat őszintén sajnálom és vállalom a felelősséget.”

 

 


Figyelmébe ajánljuk