Covid-fertőzötten szavazott a parlamentben a fideszes képviselő

  • narancs.hu
  • 2021. május 5.

Belpol

Becsó Zsolt azt hitte, csak megfázott.

Koronavírus-fertőzötten ment be szavazni a parlamentbe április 27-én a fideszes Becsó Zsolt. A parlamenti munka után egyből teszteltette magát a salgótarjáni kórházban, a teszt eredménye pedig pozitív lett.

Becsó ma írta ki a Facebook-oldalára, hogy lejár a házi karanténja. A Telex ebből először arra következtetett, hogy már a parlamenti szavazás napján is karanténban kellett volna lenni, hiszen a karantént 10 napra rendelik el.

Azonban a hvg.hu-nak azt mondta Becsó, a karantén hivatalosan csak április 28-án szerdán kezdődött, mert akkor jött meg a pozitív teszteredménye. Hogy mégis ma jár le a hatósági intézkedés, annak az lehet a magyarázata, hogy a 10 napot a tünetek megjelenésétől, azaz április 26-tól számolták.

Becsó a hvg.hu-nak azt mondta, azért ment be dolgozni, mert csak enyhe tüentei voltak, "hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam." A szavazás keddi napján már kevésbé érezte jól amgát, de láza továbbra sem volt, és nem is köhögött. Tesztelni azután ment el, hogy elkezdte nem érezni a szagokat és az ízeket.

Április 27-én egyébként fontos kétharmados szavazásokat tartottak a parlamentben, ekkor döntöttek az egyetemek alapítványba szervezéséről is.  

Figyelmébe ajánljuk