Csárdi Antal: a csengeri örökösnő vesztegetési pénzt utalhatott Kósának

  • narancs.hu
  • 2021. február 27.

Belpol

Az LMP frakcióvezető-helyettese  a legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez fordul.

Az LMP szerint vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amelyet a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Csárdi Antal közölte: egy birtokába jutott vallomásról készült hatósági összefoglaló alapján a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amelyet később Kósa Lajos vagy a sofőrje vitt el készpénzben.

Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ügyészség ennek ellenére sem akarja kihallgatni a kormánypárti politikust.

"Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben" - idézte Csárdi Antal a nyomozóhatósági okiratot.

Az ellenzéki politikus szerint ez alapján nem átverésről vagy "ordító ostobaságról" van szó, hanem egy nagyon komoly korrupciógyanús ügyről: "Kósa Lajos így kaphatta vissza a szerinte neki járó EU-s pénzeket".

Csárdi Antal közölte: további írásbeli kérdést intéz a legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön, folyik-e ezekben az ügyekben eljárás, valamint, hogy az ügyészség miért nem hallgatta meg tanúként Kósa Lajost. (MTI)

 

Figyelmébe ajánljuk