Demeter Szilárdnak is jutott hely a MOL-részvényeket kezelő alapítványban

  • narancs.hu
  • 2021. július 2.

Belpol

A kuratórium tagja mellette Miklósa Erika, Molnár-Bánffy Kata, Bacsa György és Világi Oszkár.

Felállt a Mol-Új Európa Alapítványt irányító kuratórium,  amelybe tavasszal kiszervezték a magyar állam maradék MOL részvényeit, vagyis mely amely a társaság mintegy tíz százaléknyi részvényét kezeli.

Hernádi Zsolt vezérigazgató az ATV-ben jelentette be, hogy a kuratórium elnöke Miklósa Erika operaénekes lesz, mellette pedig helyet kapott Molnár-Bánffy Kata, Demeter Szilárd a PIM igazgatója, kormánybiztos, valamint Bacsa György és Világi Oszkár, utóbbi két tag az SZFE kuratóriumában is részt vesz.

Hernádi Demeter Szilárd kinevezéséről azt mondta, hogy Demeter a változások embere, aki már eddig is felzavarta az állóvizet. Ám, mint ismert, az állam Demeter Szilárdnak is létrehozott már egy vagyonkezelő alapítványt, amely 600 milliós alaptőkével indult.

A Mol-Új Európa Alapítvány felügyelőbizottságba Kemény Dénes, Janó Márk Ádám államtitkár és Szollár Domokos került be. Az alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen az alapítók által rendelt vagyon, azaz a MOL-részvények hozamát használja fel. A magyar állam és a MOL egyenlő arányban 42 977 996 darab “A” sorozatú, a MOL által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át az alapítvány vagyonaként. Ez az alapítvány veszi majd át a MOL által korábban és jelenleg is végzett társadalmi felelősségvállalási tevékenységek jelentős részét.

(ATV)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?