Demeter Szilárdnak is jutott hely a MOL-részvényeket kezelő alapítványban

  • narancs.hu
  • 2021. július 2.

Belpol

A kuratórium tagja mellette Miklósa Erika, Molnár-Bánffy Kata, Bacsa György és Világi Oszkár.

Felállt a Mol-Új Európa Alapítványt irányító kuratórium,  amelybe tavasszal kiszervezték a magyar állam maradék MOL részvényeit, vagyis mely amely a társaság mintegy tíz százaléknyi részvényét kezeli.

Hernádi Zsolt vezérigazgató az ATV-ben jelentette be, hogy a kuratórium elnöke Miklósa Erika operaénekes lesz, mellette pedig helyet kapott Molnár-Bánffy Kata, Demeter Szilárd a PIM igazgatója, kormánybiztos, valamint Bacsa György és Világi Oszkár, utóbbi két tag az SZFE kuratóriumában is részt vesz.

Hernádi Demeter Szilárd kinevezéséről azt mondta, hogy Demeter a változások embere, aki már eddig is felzavarta az állóvizet. Ám, mint ismert, az állam Demeter Szilárdnak is létrehozott már egy vagyonkezelő alapítványt, amely 600 milliós alaptőkével indult.

A Mol-Új Európa Alapítvány felügyelőbizottságba Kemény Dénes, Janó Márk Ádám államtitkár és Szollár Domokos került be. Az alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen az alapítók által rendelt vagyon, azaz a MOL-részvények hozamát használja fel. A magyar állam és a MOL egyenlő arányban 42 977 996 darab “A” sorozatú, a MOL által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át az alapítvány vagyonaként. Ez az alapítvány veszi majd át a MOL által korábban és jelenleg is végzett társadalmi felelősségvállalási tevékenységek jelentős részét.

(ATV)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk