DK: Tessék csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját

  • narancs.hu
  • 2022. május 15.

Belpol

A DK elment a boltba az egy évvel ezelőtti bevásárlólistájával, és dokumentálta a drágulást.

Tavaly májusban 499 forintba került 10 tojás, most 799 forint,  a barna kenyér ára 249-ről 399-re emelkedett egy év alatt. Erről tartott tájékoztatót vasárnap a Demokratikus Koalíció, Ennyit drágultak Orbánéknak köszönhetően egy év alatt az alapvető élelmiszerek címmel.

Az ellenzéki párt ugyanazzal a bevásárlólistával indult boltba, mint ey évvel ezelőtt, és arra jutott, hogy szinte nincs olyan élelmiszer, ami ne drágult volna elképesztő ütemben. 

A párt bevásárlójának, mint Varga Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elhangzott, többet kellett fizetnie az ásványvízért és a szénsavas üdítőkért, és 45 deka pulykamellfilé is 1200 forintba került, ez pedig a DK szerint „egyenes következménye annak, hogy Orbán Viktor kormánya karba tett kézzel, érdemi cselekvés nélkül figyelte, ahogy a rekordtempójú infláció elsodorja az élelmiszerárakat. A DK ezért is követeli hosszú hetek óta, hogy a kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, mentse meg a magyar családokat a teljes anyagi ellehetetlenüléstől és állítsa meg az észvesztő drágulást a boltok polcain. Az utolsó órában vagyunk, azonnali cselekvést várunk Orbán Viktor kormányától!” – fogalmaz a DK közleménye.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk