Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus

  • narancs.hu
  • 2022. április 19.

Belpol

Az Iránytű Intézet friss felmérése szerint Orbán Viktor abszolút a legnépszerűbb politikus.

Vezető politikusok kedveltségét és ismertségét vizsgálta az Iránytű Intézet új,  április 8. és 13. között végzett telefonos felmérése – kezdi a Magyar Hang a kutatás rövid ismertetését.

Mint írják,  a választási eredmény ismeretében nem meglepő módon Orbán Viktor bizonyult a legnépszerűbbnek a pártelnökök közül: 58-as átlagpontot kapott a 100-ra konvertált skálán. A miniszterelnöknek a kormánypártiak elsöprő többsége maximális értéket adott. Tőle messze elmaradtak az ellenzéki pártvezetők, ők gyakran csak 4-est és 3-ast kaptak az ellenzéki választóktól, és 1-est a fideszesektől.

Az ellenzékiek közül Donáth Anna Momentum-elnök 29 ponttal a legnépszerűbb.

Őt egy hajszállal lemaradva Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke (28 pont) követi. Utánuk egyaránt 25-25 ponton áll Jakab Péter Jobbik-elnök, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom vezetője, illetve Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

Közvetlenül utánuk jön Márki-Zay Péter (24 pont) volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hódmezővásárhelyi polgármester.

Tőle is jelentősen lemaradva, a lista végén Gyurcsány Ferenc DK-elnök áll mindössze 13 ponttal.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?