Donáth Anna: A NER a nyilas szellemiséget mozgósítja

  • narancs.hu
  • 2024. május 20.

Belpol

A Magyar Nemzetben VIII. kerületi, félig magyar származású képviselőjelöltekkel foglalkoznak. 

„Az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzetben tőről metszett rasszista propaganda zajlik: három, Pikó András csapatában induló képvisejőlelöltet támadnak a származásuk, a bőrük színe miatt. Nincs más vád, nincs más probléma, csak az, hogy az egyik szülő nem magyar. Ez már elég ahhoz, hogy a kormánylap véleményvezére szerint ne legyenek alkalmasak önkormányzati képviselőnek” – írja Donáth Anna a Facebookon. 

A Momentum EP-listavezetője szerint Magyarországon jogszabály dönti el, hogy ki indulhat a választáson. Aki ezt megkérdőjelezi, aki a másik származásával érvel egy politikai vitában, az egy olyan vörös vonalat lép át, amire nincs bocsánat, amivel szemben minden jogi és politikai eszközt be kell vetni. „Ha a cikk szerzője kedden még a Magyar Nemzet alkalmazásába áll, akkor kijelenthetjük: a kultúrharc és a politikai gyűlöletkeltés új fázisába lépett. A NER a nyilas szellemiséget mozgósítja hatalmának megtartása, a társadalmi gyűlölet fokozása érdekében” – fogalmazott Donáth Anna. 

A Magyar Nemzet „Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban” című írásában Shakkour Arman, Abd El Rahim, valamint Camara-Bereczki Ferenc képviselőjelöltekkel foglalkozik.  „A kerület tizenkét körzetéből a baloldal háromban bevándorló-hátterű jelölteket indít. Miért? Véletlen lenne ez?  Éppen akkora véletlen, mint amikor a félig vietnámi Le Marietta — aki szintén egészen véletlenül két országban is a Soros Alapítvány kiképzője volt — azt feleli arra, hogyan lett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listájának vezetője: »a semmiből Gergő és Suzi, az MKKP két társelnöke előállt« ezzel? Megannyi kérdés” – írta a lap. 

A megjelentekre Jámbor András és Pikó András is reagált. Az országgyűlési képviselő szerint: „Nem, kedves barátaink ott a Magyar Nemzetnél, nem színvakok vagytok, hanem rasszisták! Amikor nem a teljesítményt nézitek, hanem a származást három embernél, akiknek mindegyike itt nőtt fel és itt tesz a közösségért, akkor rasszisták vagytok!”. A polgármester szerint pedig: „a Fidesz annyira akarja a hatalmat, hogy a legundorítóbb, útszéli rasszizmustól sem riad vissza”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk