Drasztikus intézkedéseket alkalmaz a BKV, hogy spóroljon

  • narancs.hu
  • 2022. október 27.

Belpol

Decembertől márciusig bárki otthonról dolgozhat, aki megteheti. Az irodák, tárgyalók, oktatótermek használatát minimálisra korlátozzák, ahogy a mennyezeti lámpák használatát is, a hőmérsékletet pedig 10 illetve 20 fokra csökkentik.

A november 28-tól február 28-ig tartó téli időszakban a BKV dolgozói távmunkában láthatják el feladataikat, ha munkavégzésük a személyes jelenlétet nem igényli a cég telephelyein. A távmunkára ösztönzés része a Bolla Tibor vezérigazgató által kibocsátott energiamegtakarítási intézkedéseinek, amelynek elsődleges célja, hogy minél kevesebb irodát működtessenek a fűtési szezonban.

Azokban, amelyek nyitva maradnak, 20 foknál nem lehet magasabb a hőmérséklet, bármilyen egyedi fűtőeszköz és klímaberendezés kiegészítő használatát megtiltják. A folyamatos munkavégzési helynek nem minősülő tárolóterekben csak a fagyvédelmet biztosító fűtés megengedett, a fizikai munkavégzés helyszínein 18 fokban lehet dolgozni.

Az időszakosan használt helyiségek, tárgyalók, oktatótermek használatát minimalizálják, ezekben fűteni, a temperáló alapfűtéstől eltekintve, csak a használat ideje alatt lehet. Az oktatási tevénységeket az online térbe terelik, ahol lehetséges.

A villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében a helyi megvilágítást, asztali lámpák használatát kérik a dolgozóktól – a teljes helyiség világításával szemben –, míg a csarnokokban az akna- és mennyezetvilágításoknak csak szükségszerű használatát.

Az Akácfa utcai székházban november 28-ig csak a vezérigazgató engedélyével lehet a fűtést bekapcsolni, egyébként 10 fokos temperáló fűtést alkalmaznak.

November 28-a után kijelölik a működéshez használható irodákat – az épület nagy részén temperálás lesz – ezekben engedélyezik, hogy a 20 fok eléréshez klímaberendezéseket alkalmazzanak.

További takarékossági intézkedések az Akácfa utcai székházban: 

  • szintenként csak egy mosdót tartanak nyitva, a többit bezárják;
  • a takarító szolgáltatót felmentik, a feladatokat saját takarítói állomány látja el;
  • a használaton kívüli vizesblokkokban és az irodai konyhablokkokban található bojlereket a hálózatról leválasztják;
  • a használaton kívüli irodákban található valamennyi elektromos berendezést, hűtőt, monitort, asztali lámpákat leválasztják a hálózatról;
  • a székházban lévő orvosi rendelőt bezárják;
  • az irattárat teljesen áramtalanítják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk