Levélküldő kampányt indítottak a lakosok a debreceni akkumulátorgyár építése ellen

  • narancs.hu
  • 2022. október 27.

Belpol

A tiltakozók szerint Debrecennek levegőre és vízre van szüksége, nem akkumulátorgyárra.

Levélküldő kampányt indítottak a  debreceni lakosok, hogy tiltakozzanak a városba tervzett akkumulátorgyár megépítés ellen - írja a hvg.hu.

A petíció lényege, hogy a beruházás ellenzői egyesével levelet küldenek Papp László polgármesternek, és felszólítják, hogy akadályozza meg az akkumulátorgyár megépülését a városban. Az aHang szerint mostanáig már közel 2900-an csatlakoztak az akcióhoz és küldtek levelet a polgármesternek. 

A petíciót a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csoport kezdeményezte. Véleményük szerint Magyarország történetének legnagyobb, de súlyosan környezetszennyező, és hatalmas energiaigényű beruházását készítik elő Debrecenben, a lakosság megkérdezése nélkül.

A petícióban azt írják, hogy a lakosságnak stabil vízellátásra van szükséges a klímaváltozás miatt, ráadásul a Nagyerdő aljnövényzete eltűnik, a környező tavak kiszáradnak. Az akkumulátorgyár éppen a szükséges vizet veszi majd el szerintük, ugyanis óránkénti vízigénye nagyjából kétszerese városunk teljes lakosságáénak.

"A jelenlegi helyzetben ilyen magas erőforrás-igényű ipari monstrumot a térségbe engedni felér egy öngyilkossággal, miközben a helyi munkanélküliségi problémákat sem oldja meg!" - írják.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.