Egy felmérés igazolja: a magyarok nem hisznek a Soros-terv létezésében

  • narancs.hu
  • 2017. október 20.

Belpol

Lehet, hogy hiába nyomják fullba’ a propagandát.

A Magyar Nemzet számára készített felmérést az Iránytű Intézet, amelyből kiderül, hogy a választók nagyobb része szerint nincs is olyasmi, amiről a kormány „Soros-tervként” beszél. A megkérdezettek

43 százaléka ugyanis azt mondta, hogy ilyen terv nincs,

kicsivel kevesebben, 39 százaléknyian azonban úgy gondolják, inkább létezhet a kormánypárt által manapság állandóan, a tévében, a rádióban, az újságban, az utcán, nemzeti konzultációban és az ország 200 lakossági fórumán szajkózott terv.

Érdekes, hogy bár a Fidesz–KDNP-szavazók kétharmada hisz a Soros-terv létezésében, míg köztük is vannak 16 százaléknyian, akik szerint mindez csak kitaláció. Az ellenzékiek között a legtöbben a Jobbik-szimpatizánsok közül hiszik el, hogy tényleg van ilyen koncepció.

A felmérés szerint a választók többsége, pontosabban 57 százaléka inkább rossz ötletnek tartja az októberben elindult nemzeti konzultációt, míg 30 százalék inkább jónak. Sőt, még a kormánypártok bázisában sem elsöprő a támogatottsága a konzultációnak, mindössze 57 százalékuk állt csak ki mellette,

29 százaléka a fideszes voksolóknak viszont nem tartja szükségesnek.

Úgy tűnik tehát, hogy a magyarok inkább Navracsics Tibor álláspontját osztják, aki nemrég kimondta: Soros-terv nincsen, ilyesmiről nem tárgyalnak az Európai Bizottságban.

Orbán ezt nem köszöni meg: Navracsics mondja ki, hogy nincsen semmiféle Soros-terv

Szerinte kampányfogás a sorosozás. Navracsics Tibort, az Orbán-kormány korábbi külügyminiszterét, a három éve az Európai Bizottságba száműzött fideszes politikust kérdezte a Hír Tv arról, hogy téma-e a bizottságban Soros György. A válasz: nem, egyáltalán nem téma. És persze az sem igaz, amit a kormány állít, vagyis hogy a bizottság hajtana végre valamiféle „Soros-tervet".

Figyelmébe ajánljuk