Egy hete működik a Szuverenitásvédelmi Hivatal, mégsem találni sehol

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Belpol

Se telefon, se emailcím, se iroda. De "az állomány feltöltése folyamatosan zajlik".

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február elsején kezdte meg munkáját, de hogy hol, azt hiába kereste az rtl.hu, mert a honlapjukat egyelőre nem találja a kereső. Egy budai címet viszont kidobott, így a lap elment megnézni, hátha ott működnek: nem jártak sikerrel. 

Ugyanakkor a Facebook-oldalukon azt írták ki, hogy a Kossuth tér 1-3-ban működnek. Ez nem más, mint a Parlament. Az emailcímüket vagy telefonszámukat itt sem tüntették fel, és üzenetet sem lehet számukra küldeni. Pedig törvény szerint a hivatal saját magának állíthajta össze a költségvetését, amit a kormány változtatás nélkül terjeszt az Országgyűlés elé.

A parlament korábban arról is döntött, hogy a hivatalra vonatkozó sornak február elsején meg kell jelennie az idei költségvetésben. De még nincs ott. A kormány szerint azért, mert egyelőre a Pénzügyminisztérium által elfogadott ideiglenes költségvetés alapján működnek. Ezt azonban a hivatalos jogszabálytárban nem találtuk, és a kormány sem küldte el nekünk. Azt elárulták, hogy a hivatal címe csak ideiglenesen van a Parlamentben, és „állományának feltöltése folyamatosan zajlik”, számolt be a lap. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk