Egyre többen utasítják el a kötelező oltást

  • narancs.hu
  • 2022. január 25.

Belpol

A fiatalok a legelutasítóbbak. 

A kötelező oltás lakossági elutasítása egyre masszívabb az országban; míg november közepén a Pulzus Kutató által végzett felmérésben résztvevők 44 százaléka utasította el a kötelező oltást, mostanra egy újabb, januári, szintén a kutatóintézet által végzett reprezentatív ezerfős minta alapján készült kutatás szerint már 59 százalékos az elutasítottság. Mindkét tanulmányt a Napi.hu kezdeményezte. 

A legfiatalabbak a legkevésbé támogatók a kötelezővé tétellel kapcsolatban, és ők utasítják el legnagyobb arányban azt, amíg az idősebbek éppen fordítva vélekednek; ők lennének a legelfogadóbbak a bevezetésével. A középkorúak körében kiegyenlítettek a vélemények. 

A 18-39 éves korosztályból mindössze 27 százalék tenné kötelezővé a vakcina felvételét, a középkorúak 43 százaléka támogatná a szigort, míg a 60 felettiek 54 százaléka állt ki a kötelező oltás mellett.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk