Élelmiszerárakat vizsgál a versenyhivatal

  • narancs.hu
  • 2023. január 18.

Belpol

A hatósági ársapkás termékek helyettesítőire külön odafigyel.

Az élelmiszerek árát, a boltok árazási és értékesítési gyakorlatát vizsgálja az üzletekben, köztük a legnagyobb hazai élelmiszer-kereskedelmi láncoknál szerdai közleménye szerint a Gazdasági Versenyhivatal.

A GVH az utóbbi időben az élelmiszer-infláció közepette tapasztalt jelentős áremelkedés miatt indított hatósági eljárást. A közlemény nem említi, mely konkrét árukra figyel oda a hatóság, úgy fogalmaz, az ársapkás termékek helyettesítőire, például egyes tejtermékekre terjed ki a vizsgálat. 

Az ellenőrzés célja, hogy kiderüljön, torzult-e, korlátozódott-e a verseny e termékkörök kiskereskedelmi piacain, „vagy az értéklánc más szintjén, illetve felmerülhetett-e bármilyen jogsértés, amely versenyfelügyeleti eljárást alapozna meg a szektor valamely szereplőivel szemben”.

A GVH elemzi a drágulás okait, és egyedi panaszokat, „piaci jelzéseket” is vizsgál.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk