Elindul Soproni Tamás ellen az ex-MSZP-s Bálint György

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Belpol

Bálint György jelenleg független önkormányzati képviselő egy civil szervezet jelöltjeként kíván elindulni. 

Bálint György volt MSZP-s VI. kerületi önkormányzati képviselő elindul Soproni Tamás terézvárosi polgármester ellen a 2024-es önkormányzati választásokon – írja a kormánypárti Mandiner. Bálint szerdán bejelentette, hogy a mögötte álló civil szervezet, a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület minden egyéni körzetben el fog indítani egy képviselőjelöltet, a helyi problémákra kívánnak megoldásokat nyújtani, válaszokat kínálni. 

Bálint a 2019-es önkormányzati választáson ellenzéki jelöltként került a kerületi képviselő-testületbe még az MSZP tagjaként, de egyrészt hamar konfliktusba került a polgármesterrel, másrészt 2021 decemberében a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György fedezetelvonó szerződést kötöttek, 14 millió forinttal próbálták megrövidíteni az önkormányzatot. 

Bálint György végül azután, hogy az MSZP etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene, kilépett a pártból, azóta az utóbbi időben egyre gyakrabban tűnt fel kormánypárti lapokban, amelyekben a Soproni Tamás-féle kerületvezetést ekézi. 

Bálint szerdán egyébként arról is beszélt, hogy szerinte idén nyáron a terézvárosi önkormányzat engedély nélkül vágott ki fákat a kerületben a Podmaniczky utca 79. előtti területen, ahová az ott lakók tiltakozása ellenére egy szeméttárolót építettek, a fák kivágása miatt pedig a kerület egyik lakója pert indított az önkormányzattal szemben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elmondása szerint arra kötelezte az önkormányzatot: nyilatkozzanak arról, hogy hány fát vágtak ki, mikor pótolják a fákat, mutassák be a fakivágás engedélyét, illetve fizessék meg a 304 800 forintos perköltséget. 

Soproni a lapunknak adott korábbi interjújában úgy fogalmazott, hogy "a józsefvárosi kínai piacról importált Bálint Györgyről" "csak a választás után derült ki, hogy az elítélt MSZP-s haverjával együtt 14 millió forinttal akarta megrövidíteni az önkormányzatot. Egy Átlátszó-cikkből azt is megtudtam, hogy egy büntetőügyben tett vallomása szerint több millió forintos vesztegetési összegeket adott át rendőröknek." Hozzátette, hogy az MSZP-vel már nem olyan rossz a viszonya, mert Bálint György kizárását már a párt is meg­kezdte, amikor kilépett a pártból. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk