Eljárást indítanak a Momentum politikusa ellen, mert leláncolta az ombudsman épületét

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Belpol

Lőcsei Lajos az eljárásban lemond mentelmi jogáról.

Még január végén akciózott a Momentum az ombudsman épületénél, ahol annak kapuját leláncolták, és az “Érdemi munka hiányában zárva!” feliratú táblát akasztották ki.

A párt azt kifogásolta, hogy Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az utóbbi években számos, a párt szerint jogsértő ügyben néma maradt. Többek közt ilyennek tekintik a homoszexualitást a pedofíliával összemosó "gyermekvédelmi" törvényt, a magyarországi romák folyamatos hátrányos megkülönböztetését vagy a pedagógusok sztrájkjogának csonkítását.

A hatóságok végül most eljárást indítottak a láncot felhelyező Lőcsei Lajos ellen. A Momentum politikusa a Facebook-oldalán azt írta, azért tette a láncot Kozma Ákos hivatalának kapujára, mivel szerinte az irodát "minden további nélkül be lehet zárni az érdemi munkavégzés hiánya miatt".

Posztjában továbbá azt is leírta, az eljárásban lemond mentelmi jogáról. Szerinte "ebben a rendszerben úgy járja, hogy a hatóságok védik a nép védőjét a néptől".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?