A mentődolgozók szövetsége szolidaritást vállal a Magyar Orvosi Kamarával

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Belpol

Tartanak attól, hogy a kormány további érdekvédelmi szervezeteket is ellehetetlenít a jövőben.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a Facebook-oldalán tette közzé, hogy szolidaritást vállal a Magyar Orvosi Kamarával (MOK), miután annak erősen szűkítette hatáskörét egy Belügyminisztérium által benyújtott – és egy nap alatt a parlamenten át is vitt – törvényjavaslat - szúrta ki az rtl.hu.

A MOMSZ közleményében leírta, felháborítónak találják a MOK ellen indított “koncepciós támadást”, és elfogadhatatlan számukra, hogy a kormány érdekvédelmi szervezetek tevékenységét akadályozza.

Szerintük a mindössze egy nap alatt átengedett törvény sem a dolgozók, sem a betegek érdekeit nem szolgálja, ez mindössze a hatalom erőfitogtatása. A MOMSZ attól is tart, hogy 

a kormány a későbbiekben az “intézkedés logikája szerint, más érdekvédelmi szervezeteket is ellehetetlenít”.

A szövetség ugyanakkor bizakodik abban, hogy a kormány ugyanezzel a gyorsasággal tervezi rendezni az egészségügyi dolgozók bérét is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk