Ellentüntetéssel készülnek az ukránok a budapesti putyinista felvonulásra

  • narancs.hu
  • 2022. április 28.

Belpol

A szombati oroszpárti tüntetés ellen szervez eseményt a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és az Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület.

Mégiscsak megtartják Budapesten a Putyin-pártiak tüntetését szombat délután a Szabadság téren, amire válaszul ellendemonstrációt szervez a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület a Deák térre.

A 444.hu azt írja, az eseményt kifejezetten az oroszpárti tüntetés miatt kezdték szervezni.

„Ennek láttán a Magyarországon élő ukrán nemzetiség civil szervezetei, és magyar civilek is – ahogy a világ más városaiban - megmozdulást hirdettek Ukrajna mellett. Szolidaritásunkat a megtámadott, és nem az agresszor mellett szeretnénk kifejezni, azok mellett szeretnénk kiállni, akik családtagjaikat, otthonukat, megélhetésüket vesztették el az orosz támadás következtében, akik hazájuk védelmében életüket kockáztatják" - idézik.

A Szolidaritás Ukrajnával címen meghirdetett eseménynél atz írják: "Eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót, a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett".

A demonstrációt április 30-án, 13:00 órakor tratják a Deák Ferenc téren, ahonnan aztán a résztvevők a tervek szerint a Vértanúk terére vonulnak át. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk