Elmarad a létszámleépítés a Magyar Postánál

  • narancs.hu
  • 2023. január 24.

Belpol

Legalábbis egyelőre. 

Októberben jelentette be a Magyar Posta, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 hivatalának működését és 300 munkavállalót elküldenek. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője rákérdezett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternél, hogy hol tart a meghirdetett csoportos létszámleépítés – írja a 24.hu

A miniszter helyett Fónagy János államtitkár válaszolt, aki azt írta, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje 

a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtrani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták.

Hozzátette, a cég vezetői ismét fellülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket. Vagyis abban nem lehetünk biztosak, hogy a későbbiekben nem lesz leépítés, illetve az nem derül ki a válaszból, kogy küldtek-e el munkatársakat. 

A portál emlékeztet, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter novemberben Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Balczó dolgozott a Miniszterelnökségen, 2016 óta a társaság felügyelőbizottsági elnöke, az MFB Invest vezérigazgatója volt. A miniszter azt várja tőle, hogy tegye fenntarthatóvá, teljesen újítsa meg a társaság belső működését.

Azzal még tavaly év végén foglalkoztunk, hogy néhány helyen az önkormányzatok közreműködésével sikerült bezárt postákat újranyitni. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk