"Jákobozás": Elnézést kért az Echo Tv Jakab Pétertől

  • narancs.hu
  • 2019. február 15.

Belpol

És azt ígérték, hogy nem hívják többet a műsorba a "jákobozókat".

"Kinek és mit akarnak ezzel üzenni a stróman tévé új-kereszténydemokratái, a Fidesz új-polgárai?"-fakadt ki Jakab Péter, jobbikus politikus az Echo TV Keménymag című műsorára, ahol a meghívott szereplők, Megadja Gábor, Ambrózy Áron és Vésey Kovács László Jakab helyett folyamatosan Jákobként emlegették.

Jakab a közösségi oldalán írt az esetről:

"A szám a régi: a Jobbik náci, meg antiszemita, meg ki tudja még micsoda. Ha már feltették a lemezt, hadd kérdezzem meg: Mészáros Lőrinc Echo tévéje miért nevezi Jakab Pétert JÁKOB Péternek? Mi a cél? Mi a szándék? Kinek és mit akarnak ezzel üzenni a stróman tévé új-kereszténydemokratái, a Fidesz új-polgárai? Az Auswitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon?"

Jakab azt is kiemelte, hogy ráadásul mindez abban a televízióban történt, amelyet az Orbán-kormány nívódíjjal tüntetett ki: "mondván, csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá váljon."

Az esetről a Magyar Hang megkérdezte az Echo TV-t. Az esetre reagálva a csatorna közleményt adott ki, miszerint:

"Az ECHO TV 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától." 

Neked ajánljuk