Elsőfokon elítélték a Hatvannégy Vármegye elnökét, amiért szivárványos zászló égetésére buzdítottak

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Belpol

 2019. október 23-ára hirdettek könyv- és zászlóégetést.

A bíróság elsőfokon elítélte Barcsa-Turner Gábort, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nevű szélsőjobboldali csoport társelnökét, amiért 2019. október 23-ára olyan rendezvényt hirdettek meg a közösségi médiában, aminek a programjai között szivárványos zászló égetése is szerepelt – derül ki a Budapest Pride közleményéből.

A Hatvannégy Vármegye felhívásban többek között könyvégetésre, kommunistákra való célba lövésre, Molotov-koktél dobálásra, és vörös, európai uniós, illetve szivárványos zászló égetésre invitálták az érdeklődőket. A felhívást a Budapest Pride észlelte, a feljelentést pedig a Háttér Társaság tette meg közösség tagjai elleni erőszak miatt.

Az eljárás eredményeként a Székesfehérvári Járásbíróság első fokon közösség elleni uszítás bűntettének minősítette az esetet, emiatt Barcsa-Turner Gábort, a HVIM elnökét nem jogerősen 1 év próbára bocsátották. Barcsa-Turner Gábort ügyvédjével felmentésért fellebbezett az első fokú ítélet ellen, így az ügy a Székesfehérvári Törvényszéken folytatódik majd.

Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője korábban úgy nyilatkozott: „Egy olyan Magyarországért kell együtt dolgoznunk, ahol mindenki biztonságban és szabadon élhet. Hiszünk abban, hogy a véleménykülönbségeinket társadalmi párbeszéddel és vitával kell rendeznünk, nem pedig kisebbségi csoportok megfélemlítésével.”

Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését, a 28. Budapest Pride Felvonulást  július 15-én tartják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk