Megbírságolták Törley Katalint, mert a város „felmatricázására” biztatta a tüntetőket

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Belpol

Akik aztán a Belügyminisztérium falát is kidíszítették.

Megbírságolták Törley Katalint, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt kirúgott pedagógusát – tudatta a Tanítanék Mozgalom a Facebook-oldalán.

Mi is beszámoltunk arról a demonstrációról, amelynek során 15 vidéki városhoz hasonlóan Budapesten, a Belügyminisztérium épületénél is tüntettek az azóta elfogadott státusztörvény ellen. A budapesti tüntetés végén a státusztörvény negatív hatásait soroló matricákat kezdtek osztogatni, Törley Katalin pedig felszólította a résztvevőket, hogy hazafelé matricázzák fel a várost, „hogy minél többekhez eljusson a pusztítás, ami a törvénnyel jár.” Az esemény hivatalos végét követően sokan ott maradtak, és elkezdték matricákkal feldíszíteni a legközelebbi épület, vagyis a Belügyminisztérium falát.

😡Megbírságolták Törley Katát a június elsejei tüntetés miatt!😡 ☝️Június elsején, 16 város részvételével, országszintű...

Posted by Tanítanék on Tuesday, July 11, 2023

A felszólítás miatt a Tanítanék aktivistájára 50 ezer forintos bírságot szabtak ki, amit a Tanítanék bejegyzés szerint be fognak fizetni, hiszen

„a polgári engedetlenséghez hozzátartozik, hogy vállalnunk kell a felelősséget a tetteinkért.”

„Fontos azonban leszögezni, hogy nem bántuk meg. Nem kérünk bocsánatot, amiért le kellett takarítaniuk az épületet, hiszen ők is teljesen figyelmen [kívül] hagyták, hogy hány százezren tiltakoztunk a bosszútörvény ellen, és ennek ellenére szemrebbenés nélkül bevezették” – olvasható a psoztban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Amikor már unod, de akkor sem tudod letenni

  • Domsa Zsófia

Irodalmi kentaurnak nevezte megjelenésekor Knausgård önéletírásának ötödik kötetét, az Álmokat, és egyúttal az író körül dúló hype nyomába eredt. Idézzük fel a recenziót az Ásatás sorozatban.