Évi 180 millióért ki ne akarná karbantartani a Puskás stadion pályáját?

  • narancs.hu
  • 2020. július 7.

Belpol

Ráadásul a szerződés meghosszabbítható.

Először jelentek meg konkrét számok arról, hogy mennyibe is kerülhet a jövőben a 190 milliárd forintból felhúzott Puskás stadion fenntartása. A komplexumot kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra ugyanis két tendert is kiírt a napokban, és a közbeszerzési dokumentumok szerint ezekre összesen 720 millió forintot szánnak a következő egy évben, írja a G7.

A kisebb összegű pályázat 180 millió forintról szól és pályakarbantartási feladatokra keresik a szerencsés nyertest, akinek többek között ennyi pénzért olyan dolgokról kell gondoskodnia, mint az öntözés, pályaápolás, növényvédelem, a labdarúgó mérkőzések előkészítése vagy a mérkőzések utáni helyreállítás.

A lap megjegyzi, hogy bár a közbeszerzést egy évre írták ki, a dokumentumban azt is rögzítették, hogy a keretmegállapodás legfeljebb két alkalommal tovább két évvel meghosszabbítható.

A másik, nagyobb összegű tender a rendezvénytechnikai szolgáltatásokról szól és 540 milliós keretösszeget határoztak meg hozzá. Itt a nyertesnek olyan feladatokkal kell számolnia, mint a Puskás Aréna sporteseményeihez illetve egyéb rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpad-, és vetítéstechnikai feladatok, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközök biztosítása és üzemeltetése.

Márciusban ráadásul már leszerződtek az állami Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF), hasonló összegben és határozatlan időre - mélyebben nem részletezett üzemeltetési szolgáltatásokra, és emellett számos kisebb megállapodást is kötöttek. Az informatikai rendszer üzemeltetése például 50 millióba kerül, a belépőjegyek értékesítéséért pedig 56 milliót fizetnek a labdarúgó szövetségnek, de rendeltek néhány 10 millióért például jogi és stratégiai tanácsadást is, foglalja össze a lap, majd hozzáteszik: évi 5 millió forintot fizetnek azért is, hogy a Puskás Aréna használhassa a Puskás nevet, méghozzá egy olyan cégnek, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

Figyelmébe ajánljuk