Ezentúl Rogán Antal felügyeli a közpénzfelhasználást is

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is betolták a Kabinetiroda alá.

Kedd este a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy újabb feladat- és jogöröket kap a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A határozat szerint ezentúl a kabinetiroda vezetője alá tartozik majd a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is, amely a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgálja, és nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását.

A hivatal vezetője eddig közvetlenül a miniszterelnöknek tartozott elszámolással, mostantól azonban nem neki, hanem Rogán Antalnak köteles majd jelenteni, aki nemcsak az ellenőrzést, hanem a hivatal elnökhelyetteseinek kinevezését is átveszi Orbántól, aki a jogosítványai közül csak az elnök kinevezését tartotta meg. 

Rogán Antal így egyre több mindenért felelős az új kormányban, ugyanis nemrég az ő felügyelete alá kerültek többek közt a polgári titkosszolgálatok, a Kormányiroda és a Védelmi Igazgatási Hivatalt is, mindehhez hivatala 482,4 milliárd forintot kap a 2023-as költségvetésből - emlékeztet a hvg.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk